Toppubli
Image default
Tuin en buitenleven

Enkele tips tegen droogte in de tuin

Het is heel vervelend wanneer uw tuin erg droog staat elke keer weer. Een buitje regen is dan iets wat u graag zou willen zien maar ook wij kennen in Nederland toch wel een periode waarin het eigenlijk veel te droog is voor de gewassen en planten. Dit is iets waar we mee om moeten gaan maar we kunnen u wel een paar tips geven hoe u dat het beste aan kunt pakken.

Wat kunt u doen tegen een droge tuin?

U kunt ervoor kiezen om een drainagesysteem aan te leggen zodat de droogte die zo nu en dan bij u in de tuin heerst opgevangen wordt door uw eigen systeem. Een drainagesysteem kan er namelijk voor zorgen dat het teveel aan water wat er valt wanneer we een paar flinke regendagen achter elkaar hebben opgevangen wordt en geleidelijk aan weer afgegeven gaat worden aan de bodem van uw tuin. Dit is iets wat ze bij ID verde ook zeker aan zullen sporen om te doen. Zo houdt u namelijk op een natuurlijke manier het habitat gaande zonder dat er al te grote en gekke veranderingen aan de bodem plaatsvinden. Een drainagesysteem kunt u heel makkelijk zelf aanleggen maar u kunt er ook voor kiezen dat door een deskundig iemand te laten doen die er verstand van heeft. De meeste hoveniers en tuinaanleggers weten wel hoe ze dat moeten doen. U kunt daar het beste even wat informatie in gaan winnen wat er voor u het beste is. U kunt natuurlijk wel elke dag gaan sproeien maar dat gaat op een gegeven moment ook in de papieren lopen. Daarom is het verstandig om naar een oplossing zoals drainage op zoek te gaan. Het drainagesysteem hoef je vaak maar 1 keer aan te leggen en dan bent u voor jarenlang klaar en draagt u een goed stukje bij een de natuur. Dat is het toch het mooiste wat er is niet?

Wat is bodemsanering

Bodemsanering is het verontreinigde deel van de bodem verwijderen zodat er geen verontreiniging meer in zit. Dit klinkt als het eruit scheppen en klaar zijn, maar dat is het zeker niet! Het moet op een hele nauwkeurige en specialistische manier gebeuren. Klinkt heel aannemelijk en makkelijk natuurlijk maar niets is er minder waar. Een bodemsanering is ook niet iets wat je zomaar even laat uitvoeren omdat het een bijzonder kostbaar plaatje kan zijn. Soms is het wel heel erg nodig om het te laten doen omdat er stoffen in de bodem zitten die er echt uit moeten. Deze stoffen zijn dan schadelijk voor de natuur maar ook schadelijk voor mens en dier. Die willen we natuurlijk niet. Het is dus zaak om dat zo snel mogelijk op te lossen. Vaak kunt u ook bij de gemeente terecht mocht het u treffen en helpen zij u mee naar het vinden van een passende oplossing zodat de kosten niet geheel voor uw rekening komen te staan of zelfs helemaal niet voor uw rekening.