Laat een loop analyse uitvoeren om de beste hardloopschoenen te kiezen

      Reacties uitgeschakeld voor Laat een loop analyse uitvoeren om de beste hardloopschoenen te kiezen

Bij een loop analyse wordt er gekeken naar de stand van je voeten en de manier waarop je je voeten wegzet als je loopt. Op basis hiervan kunnen je hardloopschoenen op maat gemaakt worden. Dit zorgt ervoor dat je er zeker van bent dat je goede wandelschoenen of de beste hardloopschoenen koopt. Dit voorkomt overbelasting, blaren, rugklachten en blessures. De analyse begint altijd met een introductiegesprek waarin wordt gesproken over je trainingsgegevens en blessuregeschiedenis. Daarna wordt een voetspiegelanalyse uitgevoerd. Er wordt gekeken welk voettype je hebt. Vervolgens komt het belangrijkste. Je gaat een stukje lopen en/of hardlopen. Zo kan worden achterhaald wat je loopstijl is. Er wordt gekeken naar de afwikkeling van je voet. Op basis daarvan wordt een advies gegeven over de aankoop van goede wandelschoenen of wordt je geholpen bij de aankoop van de beste hardloopschoenen.

Haal het beste uit je hardloopsessie met de beste hardloopschoenen

De beste hardloopschoenen, die je kunt laten aanmeten bij PK Runningshop, zijn schoenen waarmee je het minste last krijgt tijdens het lopen. Een goede passing van de schoenen is dan ook erg belangrijk. Je loopt waar en wanneer je wilt. Velen zweren erbij. Het is echter wel ontzettend belangrijk om de beste hardloopschoenen aan te schaffen. Op deze manier voorkom je klachten en blessures en haal je het beste uit je hardloopsessie. Je krijgt de kans om te groeien en jezelf steeds weer te verbeteren. De beste hardloopschoenen dragen hier in grote mate aan bij. Ook wanneer je liever een stukje wandelt, is het belangrijk goede wandelschoenen te kiezen. Je voeten verdienen het beste.  

De beste hardloopschoenen als je last hebt van te weinig of te veel pronatie

Voeten kunnen proneren of supineren. Dat betekend dat je voeten, of beter gezegd je enkels wat meer naar binnen of naar buiten staan. Als je gaat hardlopen is het belangrijk dat dit door je schoenen gecorrigeerd wordt. De kans op blessures is dan vrij klein doordat er een effectieve schokdemping is. Als je last hebt van onder- of overpronatie heb je de beste hardloopschoenen nodig om blessures te voorkomen. Als je onderpronatie hebt, heb je hoge voetholtes en heb je hardloopschoenen nodig die veel demping hebben. Een hardloper met overpronatie heeft juiste lage voetholtes en heeft juist de beste hardloopschoenen nodig op het gebied van ondersteuning en gerichte demping. Ook bij wandelen is het belangrijk goed te letten op het kopen van goede wandelschoenen die onder- of overpronatie voorkomen.