Toppubli
Image default
Business

Wat te doen bij daklekkage als huurder?

Waterschade kan grote nadelen tot gevolg hebben. Zo kan de beschimmeling of kunnen de verkleurde muren een waardedaling van de woning veroorzaken. In geval van een huurwoning kan wel ingewikkeld zijn voor wie de kosten bestemd zijn.

De lekkage zal zo snel als mogelijk verholpen moeten worden om mogelijke schade te beperken tot zover mogelijk. De verhuurder dient een probleem direct op te lossen, zodra de persoon een schriftelijke melding heeft ontvangen over de kwestie. Wanneer de verhuurder dit probleem na lange periode nog niet verholpen heeft, zal de verhuurder aansprakelijk worden gesteld voor de toekomende schade en de betaling van de mogelijke kosten hiervan.

Verhuurder niet automatisch aansprakelijk

De verhuurder is niet direct en in alle gevallen aansprakelijk voor de schade van de huurder. Bij een daklekkage zullen aangetaste eigendommen van de huurder niet vergoed worden door de verhuurder. Wanneer de verhuurder op de hoogte was van de slechte staat van het dak, zal dit anders zijn. Hierbij zal de huurder in staat moeten zijn te kunnen bewijzen dat de verhuurder op de hoogte was van het achterstallige onderhoud.

Bewijs nodig

Om te kunnen bewijzen dat de verhuurder afwist van de slechte staat van een onderdeel, zal de huurder een bewijs binnen handbereik moeten hebben. Door te beschikken over bewijs, zal duidelijk worden dat de verhuurder daadwerkelijk was ingelicht over achterstallig onderhoud. Hierdoor zal de kans groter worden dat de schadekosten voor de verhuurder zijn.

Voorkomen

Om bovenstaande situatie te voorkomen, is het verstandig achterstallig onderhoud onmiddellijk aan te pakken. Toch is het lastig op te merken wanneer een onderdeel toe is aan een herstel of vervanging. Door een gratis dakinspectie zal direct duidelijk worden waar en wanneer een vervanging nodig is. De reparatie kan succesvol plaatsvinden door een gespecialiseerde dakdekker.

http://economy.nl