Toppubli
Image default
Aanbiedingen

Bereid uw auto voor op technische inspectie: zo moet het zijn

verkoop van gebruikte auto’s

 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

In België slagen jaarlijks ongeveer 5 miljoen voertuigen voor technische tests. Komt uw auto binnenkort? Wil je weten wat je kunt doen om je volledig voor te bereiden op de test? We geven een korte uitleg! Om de technische keuring te “doorstaan”, moet u eerst bevestigen dat uw auto intact is. Voor gevoeligere procedures kunt u het beste een deskundige raadplegen. Maar u kunt zelf al een aantal basisdingen doen:

Controleer de algemene staat van de banden, slijtage en juiste spanning. Een simpele tip: als u een muntstuk van 50 eurocent in de groef van de band schuift, moet de afstand van de groef minimaal nul zijn. Zo niet, dan heeft uw band de slijtagegrens bereikt!

Controleer ook de staat en spanning van het reservewiel.

Controleer of de richtingaanwijzers en richtingaanwijzers goed werken. Door voor een zwarte muur te gaan staan, kun je inschatten of de autolichten voorin correct zijn afgesteld, of dat er één moet worden afgesteld.

Controleer de voorruit op scheuren. Maak eerst grondig schoon. Open vervolgens de wisser met spuitvloeistof. Als er strepen worden gevonden, kan de voorruit barsten of breken. Of uw wisser is defect.

Maak je auto schoon. De bagage mag niet rommelig of overbelast zijn: dit is de plicht van de keuring! De passagierscabine moet ook schoon en vrij van afval of onnodige items worden gehouden.

Zorg ervoor dat alle veiligheidsgordels om zijn en goed werken. Klik op alle riemen voordat u de inspectie moet doorstaan.

Leg een groot stuk karton onder de motorfiets. Op deze manier kunt u de auto eenvoudig controleren op luchtlekkage (motorolie of andere vloeistoffen). Als er na een paar uur een lek wordt gevonden, ga dan naar de garage!

Zorg ervoor dat u alle voertuigdocumenten bij de hand hebt: kentekenbewijs, gelijkvormigheidsattest, verzekeringscertificaat en eerder keuringsbewijs. Zonder deze documenten wordt de technische keuring afgewezen! 

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/prijs-waarde-auto/