Toppubli
Image default
Woningen

Tips van loodgieters om verstoppingen te voorkomen

Wordt de afvoer vaak geblokkeerd? Dit kunt u voorkomen! We vroegen een ervaren loodgieter hoe we dit probleem konden beperken. We hebben de volgende tips ontvangen die we u graag willen geven.

 Plaats het filter in de gootsteen

Eenvoudig maar effectief: zet het filter in de gootsteen. Het afval blijft dan op de zeef en stroomt niet naar het riool. Natuurlijk moet u de zeef regelmatig legen, maar deze kan verstopping voorkomen. Het kost je twee keer. In ieder geval zijn de kosten voor het inschakelen van loodgieters hoger.

Was niet zomaar alles weg

We zijn heel ongedwongen en spoelen te veel onder de gootsteen of het toilet. Hoeveel mensen spoelen overgebleven voedsel niet op het toilet? Zo kan gefrituurd vet zich ophopen in het toilet en ernstige blokkades veroorzaken. Spoel niet al het resterende voedsel door het toilet, gebruik het alleen voor het beoogde doel.

Maak de doucheafvoer leeg

De doucheafvoer is een andere plaats waar veel afval (zoals haar) zich ophoopt. Laat daarom de doucheafvoer regelmatig leeglopen en voorkom dat er haren in de afvoer vallen. Het haar plakt vaak aan het haar en kan ervoor zorgen dat andere resten aan het haar blijven kleven.

Gebruik minder toiletpapier

Als je te veel toiletpapier gebruikt, lost het toiletpapier niet op. Toiletpapier lost op door contact met water, maar te veel papier is niet meer mogelijk. Minder papier verkleint de stolsel en verkleint de kans op verstopping.

Zorg voor preventief onderhoud

Er is meestal geen accidentele blokkering. Het begint meestal met een gedeeltelijke blokkade. Wacht niet te lang met het inhuren van een loodgieter, of beter nog, laat de loodgieter preventief werken. Natuurlijk worden oude huizen vaak geblokkeerd en kunnen modernere sanitair- en afvoersystemen veel problemen voorkomen.

https://be.propenda.com/keyword/te-renoveren-woning.html