Toppubli
Image default
Sport

De meest iconische voetbaltenues uit Nederland

Wil je graag een nieuw voetbaltenue aanschaffen? Vind je het bijvoorbeeld leuk om in je vrije tijd in een shirtje en broekje van je favoriete club rond te lopen? Of train je graag in één van de voetbaltenues die je in je kast hebt liggen? Het is altijd een prima moment om een extra voetbaltenue aan te schaffen. De clubs brengen meerdere tenues per seizoen uit, dus je kunt in principe elk seizoen één of meerdere nieuwe voetbaltenues aanschaffen.

Wil je hierbij voor een echt iconisch voetbaltenue gaan? De meest iconische voetbaltenues hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Hierbij gaat het overigens alleen om voetbaltenues van Nederlandse clubs.

Het gele tenue van Cambuur

Weinig clubs hebben zo’n kenmerkend tenue als Cambuur. Als je op de televisie een eredivisiewedstrijd met gele tenues ziet, is de kans héél groot dat je naar een wedstrijd van Cambuur zit te kijken. Bij deze gezellige club valt niet alleen het gele shirt op, maar ook het blauwe broekje. Deze twee kleuren tezamen vormen een prachtige combinatie.

Het rood-wit van Ajax

Het voetbaltenue van Ajax is over de gehele wereld berucht, beroemd en populair. Zelfs als je op andere continenten loopt, bestaat de kans dat je een Ajax shirtje op straat ziet. Dit heeft puur te maken met de wereldwijde populariteit van deze club, maar ook met het tenue. Het rood-witte tenue is namelijk al decennialang hét tenue van Ajax.

Het groen-wit van Groningen

Een andere kleurstelling die bijzonder opvallend is, is het groen-wit van Groningen. Bij Groningen geldt eigenlijk hetzelfde als bij Cambuur; zodra je de kleur groen bij een voetbalwedstrijd voorbij ziet komen, leg je onbewust de link met FC Groningen. Bij het tenue van FC Groningen is de variatie bijzonder leuk; geen enkel voetbaltenue van FC Groningen is hetzelfde.