Toppubli
Image default
Aanbiedingen

Houtkachel

Al sinds mensenheugenis neemt de houtkachel een belangrijke plaats in. Voordat de televisie zijn intrede deed in onze woonkamers was de houtkachel de plek waar we s ’avonds bij elkaar kwamen. Rondom de houtkachel werd de dag doorgenomen, werden intieme banden gesmeed en werden de mooiste verhalen verteld. Dat gezellige sfeertje is altijd om de houtkachel blijven hangen. Houtkachels voorzien in behoeftes die diep in ons allemaal aanwezig zijn. De houtkachel zorgt voor een gevoel van geborgenheid en van veiligheid. De typische geur, de knisperende geluiden en het altijd boeiende schouwspel van verbrandend hout blijft een bepaalde aantrekkingskracht op ons uitoefenen. Geen wonder dus dat ook vandaag de dag nog veel liefhebbers een houtkachel kopen. Het is de meest pure vorm van de haard, het is de haard met de meest authentieke haardbeleving.

 

De laatste jaren zijn we ons steeds bewuster geworden van de impact van onze handelingen op de wereld om ons heen. Termen als CO2 uitstoot en fijnstof zijn nu gemeengoed We weten nu wat er gebeurd wanneer we fossiele brandstoffen zoals hout en aardgas verbranden. En het besef dat we zuiniger met onze fossiele brandstoffen moeten omgaan is nu in brede kring doorgedrongen. Gelukkig is dit besef al geruime tijd doorgedrongen bij de fabrikanten van houtkachels. Er zijn enorme stappen gemaakt en de uitstoot van schadelijke stoffen is enorm gereduceerd. Wanneer u nu besluit een houtkachel te kopen dan koopt u een houtkachel die in niets meer lijkt op de open haard van weleer. Rendement en efficiency zijn sleutelwoorden geworden en elke houthaard is er nu op gebrand om de maximale energie uit elke kilo brandhout te gebruiken. 

 

Houtkachel kopen

Moderne houtkachels zijn zo ontworpen dat de controle over het verbrandingsproces maximaal is. De verbrandingskamers zijn zo doordacht dat de opgewekte hitte daadwerkelijk wordt gebruikt om de kamer te verwarmen. Weinig hitte gaat verloren en het rendement is zo hoog geworden dat rendement percentages van meer dan 85% worden bereikt. Heel wat anders dan bij de klassieke open haard waarbij 70% van de warmte ongebruikt verloren ging! De moderne houtkachel is hierdoor nauwelijks meer vergelijkbaar met de open haard van toen. Wat gelukkig wel hetzelfde is gebleven is de haardbeleving. Nog steeds hebben houtkachels een onvervangbare charme, ze ademen een sfeer die direct van uw huis een thuis maakt!

 

Wilt u meer weten de houtkachel van nu? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact op! Wij heten u van harte welkom in onze luxe showroom en laten u graag de nieuwste modellen zien. Wij zijn erkend dealer van alle gerenommeerde merken en zijn door ons inkoopvoordeel altijd bijzonder scherp geprijsd.  Ook verzorgen wij graag de installatie van uw droomhaard. Onze ervaren installateurs garanderen een betrouwbare en betaalbare installatie, waar dan ook in Nederland!

Voelt u de passie voor het vuur en bent u bereid hier aan toe te geven? De Haardenexpert heet u van harte welkom. Graag tot ziens!

 

https://www.haardenexpert.nl/