Toppubli
Image default
Banen en opleidingen

Hoe te begrijpen dat ze je willen ontslaan

HRIS

Ontslag is niet alleen stress voor de werknemer, maar ook voor de ontslaanster, het team en het bedrijf als geheel!

Ik heb met een groot aantal executives gewerkt, zowel intern als op afstand. En het belangrijkste in deze communicatie is competente communicatie met het management en vertrouwen. HR lijkt op een priester, iedereen bekent hem. Hij weet alles en altijd.

Laatst vroeg ik de kandidaten: wat in het werk vragen oproept, leidt tot verbijstering. We wilden weten waarom recruiters niet weigeren na sollicitatiegesprekken, hoe ze loonsverhoging kunnen vragen, enzovoort. Maar één vraag bracht meteen veel voorbeelden uit de praktijk naar boven: hoe te begrijpen dat ze je willen ontslaan?

Ik herinnerde me de gevallen die aan het werk waren. Hier zijn enkele illustratieve voorbeelden. Misschien herkent u daarin het constante gedrag van de leider, maar in grotere mate hebben we het over dramatische veranderingen in het gedrag van de baas.

  1. Lagere lonen. De downgrade werd niet veroorzaakt door seizoensinvloeden of een crisis in het bedrijf.
  2. Klein gezeur van het hoofd, dat de grootte van het universum krijgt: je kwam vijf minuten eerder of later, schuifelde met je voeten, schenkt lange tijd thee in, lacht hard of lacht niet. Over het algemeen het syndroom van “altijd ontevreden vrouw”.
  3. Je werd onder volledige controle gebracht. Constante controle van alles wat wel en niet aan verificatie onderhevig is: documenten, rapporten, brieven. Je telefoon wordt afgeluisterd. Vervolgens komt item 2.
  4. Je wordt genegeerd. Ze negeren uw suggesties, ideeën. Bij het plannen van vergaderingen worden uw uitspraken openlijk verdoofd en voelt u zich “een vreemde bij deze viering van het leven”.
  5. Je hebt een proeftijd zonder duidelijke reden. Ze willen de proefperiode niet afsluiten, ook niet als je taken volledig zijn afgerond.
  6. Verdienste en uw werk worden gedevalueerd, hoewel de autoriteiten daarvoor prezen, successen koesterden, maar nu is het andersom.
  7. De manager begon brieven te schrijven. De baas geeft uiting aan zijn ontevredenheid over je werk en vermijdt een direct gesprek met jou. Na elke vergadering loop je 10 stappen naar het kantoor en ga je achter de computer zitten: er wacht al een epos op je over hoe onbeduidend je was bij de vergadering.
  8. Van de personeelsafdeling ontvang je klachtenbrieven voor het niet naleven van het arbeidsregime, het niet voldoen aan het verkoopplan, ook al was het een jaar geleden en een op zichzelf staand geval.
  9. Posts op Facebook van het management met de vraag “wat te doen met een medewerker die …”. Ja, dat is gebeurd. Je ziet ineens een bericht van derden over een medewerker van een zogenaamd ander bedrijf, maar de situatie is duidelijk van jou en je herkent jezelf.

Hoe kunt u uzelf beschermen en wat moet u doen?

Krijg geen koorts als een van deze punten voor u werkt (Facebook-post telt niet). Steek uw oren op en kijk wat er gebeurt. Is dit een op zichzelf staand geval, dan is de kans groot dat de baas niet in orde is en er ook veel werk op hem is afgevallen. Als de lucht met een mes kan worden gesneden, groeit de hitte en worden gevallen systematisch, ga dan rechtstreeks naar het tapijt naar de leiding. Praat eerlijk met je baas. Misschien stak je de weg over naar iemand, maar besef je het niet, of heeft de leider een instructie van boven gekregen om van je af te komen. Vanwege zijn zachtheid van karakter kan hij dit niet openlijk zeggen en handelt hij op deze manier. Of je bent gewoon onaangenaam voor hem. Dan kunt u overstappen naar een andere afdeling.

Helaas, als ze je willen ontslaan, zullen ze vroeg of laat worden ontslagen, ze zullen verouderd raken.

Zelfs als je trots je standpunt verdedigt, blijft het bezinksel achter, de gespannen atmosfeer wordt een belemmering om te werken. Uiteindelijk verlaat u het bedrijf met het recht, maar met de verslagenen.

Linkedin

https://www.globalrecruitment.info/