Toppubli
Image default
Mode en Kleding

Je lederen tas goed behandelen

Leder absorbeert van nature oliën en andere stoffen die het aanraken, dus het is erg belangrijk om je handen schoon te houden als je je leren rugzak gebruikt. De olie van je huid kan het leer na verloop van tijd donkerder maken, waardoor er vlekken ontstaan. Bovendien kan olie vuil aantrekken, waardoor je handtas er groezelig uitziet.

Bewaar make-up in een apart zakje
Omdat leer gevoelig is voor vlekken, is het slim om potentieel schadelijke items geïsoleerd in je tas te houden. Investeer in een cosmetisch tasje om je essentiële make-up in te doen, en in een potlooddoosje voor schrijfgerei dat kan gaan lekken.

Stop je tas niet te vol
Het is altijd verleidelijk om nog een item aan je handtas toe te voegen, maar routinematig overvullen van je lederen tas kan de vorm blijvend veranderen. Beperk je tot het essentiële om de mooie contouren van je handtas te behouden. Vermijd bovendien het dragen van te veel zware voorwerpen, aangezien de druk op de handvatten van je rug uiteindelijk kan leiden tot het uitrekken of scheuren van het leer.

Vermijd dat je schoonheidsproducten op je tas krijgt
Haarlak, gel en andere haarproducten zijn schadelijk voor het leer, dus zorg ervoor dat je tas niet in de buurt is als je je kapsel aan het verfrissen bent. Houd je handtas ook ver weg van de stoel in de salon, want haarverf en stylingoplossingen kunnen onherstelbare schade veroorzaken. Ook andere schoonheidsproducten, zoals parfum, spray deodorant en lotion kunnen je tas beschadigen.