Toppubli
Image default
Woningen

Raam met kozijn

Hoe repareer je een kunststof raam?
Het raam zakte door? Raamgreep vastgelopen? Waait het uit de ramen? Dergelijke problemen moeten snel worden opgelost. Voor een langdurige en goede werking van raamsystemen moeten ze tijdig en vakkundig worden gerepareerd en onderhouden. Ontdek hoe u een kunststof raam aanpast en u kunt de levensduur verlengen en serieuze beglazingskosten vermijden.

Kunststof ramen

Onderhoud en afstelling van ramen
Controleer minstens 2 keer per jaar de integriteit van de montagenaad, de druk van het afdichtrubber.
Vervang de afdichtring indien nodig.
Pas de flappen aan zodat ze soepel en ongehinderd bewegen. Wanneer een kunststof raam niet goed of niet sluit, moet het verticaal en horizontaal worden versteld.
Smeer en vervang indien nodig de hardwaremechanismen.
Hoe de druk aanpassen?
Drukken op de vleugel Tijdens het gebruik kan het afdichtingsrubber rond de omtrek van het raamprofiel in volume afnemen, waardoor scheuren ontstaan, drukverlaging van de beglazing, verslechtering van de geluidsisolatie, warmteverlies. Om dergelijke problemen te voorkomen, is het noodzakelijk om de kunststof ramen periodiek aan te passen.

Om de dichtheid van de beglazing te vergroten, is het noodzakelijk om de vleugel te sluiten en het uitsteeksel van de excentriek in het raam te draaien. Hetzelfde kan worden gedaan met de tap – een cilindrische bevestiging in de groeven van de metalen pluggen. Draai de bevestiger naar buiten om de klem los te maken.

De mechanismen van verschillende fabrikanten worden op hun eigen manier gereguleerd:

de pin wordt met de hand, een tang van het uiteinde teruggetrokken en vervolgens gescrolld;
met een platte schroevendraaier wordt een draaitap met een gleuf gedraaid;
de draaitap kan zonder veel moeite met een tang worden gedraaid.
Volgens dergelijke instructies moeten PVC-ramen minstens twee keer per jaar worden aangepast. Dan gaat het afdichtingscircuit langer mee, hoeven de profielsystemen geen duurdere reparaties te ondergaan.

De klamboe is onbruikbaar geworden
Beschermt bij warm weer huishoudens tegen muggen, muggen, vliegen. Tijdens het gebruik verslijt het, verliest het zijn oorspronkelijke uiterlijk, er ontstaan ​​gaten in. U kunt proberen het klamboe met uw eigen handen te repareren. Maar voor een effectieve bescherming tegen insecten is het beter om het volledig te vervangen.

Het mechanisme van het PVC-raamsysteem is defect
Bij uitval van een apart beglazingsdeel wordt meestal alleen dit vervangen. Het hele mechanisme faalt – in plaats daarvan wordt een nieuwe gemonteerd. Onderdelen hoeven alleen in gespecialiseerde winkels te worden gekocht, rekening houdend met de eigenschappen en configuratie van een bepaald raam. Preventie is net zo belangrijk. Tweemaal per jaar moet u de beschikbare bevestigingsmiddelen smeren met een speciaal vet.

Reparatie van PVC raamsysteemmechanisme

Brak het slot in het raam
Vergrendelingsbeslag op de ramen is vooral relevant voor gezinnen met kleine kinderen. Moderne vergrendelingsmechanismen helpen voorkomen dat baby’s uit het raam vallen. Het is voldoende om het slot met een sleutel te vergrendelen en voor het kind verandert de vleugel in een onoverkomelijke barrière. Het vergrendelingsmechanisme wordt gerepareerd als het breekt of als er een defect wordt ontdekt – een defect in een nieuw product. Het is veel goedkoper om een ​​element van het vergrendelingsmechanisme te vervangen dan alle fittingen.

Versteviging en vervanging van de raamkruk
Wanneer het handvat wordt losgedraaid, worden de bevestigingen vastgedraaid. Daartoe:

wrik een rechthoekig kussen onder het onderdeel,
draai het product in een rechte hoek,
draai het element vast met een paar schroeven en een kruiskopschroevendraaier.
Hoe verwijder ik de hendel van het raam om hem te vervangen door een nieuwe?

Wrik de plaat onder het product los.
Draai de plaat in een rechte hoek.
Verwijder de twee bouten met een kruiskopschroevendraaier.
Draai de hendel iets in de connector en verwijder deze.
Monteer de nieuwe, zoals de vorige – bevestig deze met bouten, plaats een rechthoekige plug op het onderdeel erboven.

Als het openingsmechanisme vastloopt, moet u:
demonteer het handvat,
reinig het apparaat van vuil met een stofzuiger of borstel,
behandel bewegende delen met olie, bij voorkeur WD-40,
monteer het mechanisme.
Het profiel waait uit en heeft isolatie nodig
Gescheurde PVC raamafdichting Kunststof ramen klappen wanneer:
de kenmerken van het afdichtingscircuit verliezen hun eigenschappen;
het bevestigingsmechanisme verzwakt en de klem wordt onvoldoende;
kieren en montagenaden lekken, er ontstaat bijvoorbeeld een kier tussen het raam en de dorpel.
Om van tocht af te komen, moet u allereerst het PVC-raam inspecteren en de oorzaak van warmteverlies identificeren, fouten opsporen. De volgende stap is het afstellen van de winter-zomerramen en het smeren van de fittingen. Vervolgens moet u alle beschadigde delen van het afdichtrubber vervangen en vervolgens elementen installeren die zorgen voor een hoogwaardige klemming van de vleugel aan het kozijn. Het is noodzakelijk om de naden en voegen van constructies extra af te dichten als ze hun dichtheid hebben verloren. Door de beglazing geleidelijk te isoleren, zorgt u dus voor een effectieve thermische bescherming.

 

Raam met kozijn

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/