Toppubli
Image default
Business

De stappen bij het samenstellen van uw eigen laptop

De zoektocht naar de ideale laptop vergt veel tijd. Elke laptop is voorzien van andere eigenschappen, waarbij vrijwel geen laptop voldoet aan de wensen van de klant. Zodra de klant licht aan het eind van de tunnel ziet, blijkt de laptop erg hoog in prijs te vallen. Hoe prettig zou het zijn de eigenschappen zelf te kunnen bepalen?

Goed nieuws. Diverse bedrijven staan de klant bij door de mogelijkheid te bieden zelf de eigenschappen samen te stellen. Hierbij krijgt de klant de vrijheid de laptop volledig naar eigen wens in te stellen. Achteraf blijkt een laptop bouwen geen lastig proces te zijn.

De ideale laptop

Een laptop zelf samenstellen zal starten bij het kiezen van het ideale model. Hierbij zal de pagina enkele laptops aanbieden, waar de betreffende persoon tussen kan kiezen. Na deze keuze zal het samenstellen van de ideale laptop van start gaan.

Processor / Videokaart

De persoon zal van start gaan bij het kiezen van de meest belangrijke eigenschappen van een laptop, waaronder de processor en videokaart. Elke computer of laptop is voorzien van een videokaart. Deze  grafische (video)kaart kan worden beschouwd als de processor voor de grafische prestaties van het apparaat. De videokaart draait om de GPU; Graphics Processing Unit. Een GPU berekent de beeldopbouw en versnelt de weergave van 3D-beelden.

Werkgeheugen

De samenstelling zal vervolgd worden door het kiezen van het werkgeheugen. Dit onderdeel spreekt voor zich. Hierbij is het belangrijk voor ogen te hebben welke bestanden de laptop zal moeten opslaan. Bij grote bestanden is het aan te raden een zo groot mogelijk werkgeheugen aan te schaffen, zodat de laptop de huidige snelheid zal behouden. Bij een nihil werkgeheugen zal de laptop niet alleen trager worden, maar kan dit mogelijk ook schade brengen aan de harde schijf, oftewel de opslagchip, doordat de laptop die opslag als tijdelijk geheugen zal gebruiken.

Opslagchip

De harde schijf, ook wel de opslagchip, is verantwoordelijk voor het opslaan van software, zoals Windows en andere programma’s, en data, zoals brieven, foto’s muziek etc. Een tekort aan opslaggeheugen zal geen nadelige invloed hebben op de pc. Dit tekort zal enkel resulteren in een melding dat de schijf vol is.

 

http://laptopzelfsamenstellen.nl