Toppubli
Image default
Business

Ontvang extra hulp bij het inparkeren om ongelukken te voorkomen

De vakantieperiode is van start gegaan, waarbij iedereen streeft naar rust en mooie dagen. Veel gezinnen profiteren van de vrije dagen door mooie uitstapjes te maken en mogelijk zelfs op vakantie te gaan. Tijdens mijn korte trip binnenlands viel mij één ding op.

Veel auto’s zijn momenteel voorzien van extra beveiliging, met in het bijzonder de achteruitrijcamera’s. Het handige apparaat helpt bestuurders bij het verkrijgen van extra inzicht gedurende het rijden. Vooral bij het inparkeren zien bestuurders de grote voordelen ervan in.

Activeren van de camera

De draadloze achteruitrijcamera geeft extra zicht op de achterzijde van het voertuig tijdens het rijden. De camera’s zijn bevestigd op de achterzijde en geven via een beeldscherm de bestuurder informatie over de situatie achter het voertuig. Zodra de schakelhendel in R wordt gezet, zal de camera geactiveerd worden. Wanneer de positie van de schakelhendel vervolgens gewijzigd wordt, zal de achteruitrijcamera actief blijven.

Hulp bij inparkeren

Veel bestuurders schaffen de achteruitrijcamera set aan om extra hulp te krijgen bij het inparkeren. Door het toenemende verkeer worden parkeerplekken krapper en lastiger, waardoor hulp altijd prettig zal zijn. Via het beeldscherm wordt de bestuurder voorzien van begeleidingslijnen voor het inparkeren en zullen de lijnen meebewegen met de richting van het stuur.

Overal verkrijgbaar

Door de grote vraag naar de achteruitrijcamera zijn de sets vrijwel in elke elektronicawinkel te verkrijgen. Het is bij aanschaf mogelijk enkel de losse onderdelen aan te schaffen of de gehele set, waarbij alle onderdelen zijn inbegrepen. Om de beste keuze te maken uit het grote aanbod is het raadzaam om hulp te vragen aan een aanwezige medewerker in de winkel.

http://vanzwitserland.nl