Toppubli
Image default
Business

Diverse printers en printmethodes om het gemak centraal te stellen

Bij het runnen van een bedrijf staat het gemak centraal om het voltooien van alle taken draagbaar te houden. Dankzij een labelprinter heeft de persoon zelf de mogelijkheid etiketten bedrukken met tekst, afbeeldingen of barcodes. Een labelprint zal tijdbesparend werken, waardoor de bespaarde tijd geïnvesteerd kan worden in andere, belangrijke taken.

De labelprinter is gemakkelijk te besturen door de printer, via een USB Kabel, aan op een computer te koppelen of in je netwerk te koppelen, waardoor de printer vanaf meerder PC’s te benaderen is.

Desktop Labelprinters

Dankzij de zeer compacte vorm is de labelprinter op elke locatie te plaatsen, waardoor deze printer erg gemakkelijk in gebruik is op het bureau of op de werkplek. Naast de prettige vormgeving biedt de printer ook voordelen op het gebied van de doorloopsnelheid en drukhoeveelheid. Zo is de labelprinter geschikt voor tientallen labels per dag en een lage doorloopsnelheid.

Industriële labelprinters

Zoals de naam al zegt, zijn de industriële labelprinters meestal te vinden in zware productieomgevingen. Om de snelheid van het bedrijf bij te houden, zijn de industriële labelprinters in staat tienduizenden etiketten per dag te printen. De vormgeving van de printer of barcode maker is afgestemd op alle omstandigheden, waardoor de printer water- en stofdicht is en kan in hoog tempo barcodes uitprinten.

Printmogelijkheden

Een labelprinter beschikt over de mogelijkheid op diverse manieren te printen. De twee mogelijke printmethodes, direct thermisch en thermal transfer, zullen kort behandeld worden.

Direct thermisch

Een direct thermische printer is in staat direct op thermisch papier te printen. Deze methode wordt grotendeels toegepast wanneer etiketten of labels geen lange houdbaarheidsduur vereisen.

Thermal Transfer

De thermal transfer labelprinter maakt het mogelijk met behulp van ribbon of lint te printen. Deze methode wordt ter beschikking gesteld bij labels of etiketten met een langere houdbaarheidsduur.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/