Toppubli
Image default
Auto's en Motoren

Taxi voor rolstoelgebruikers

Taxi voor rolstoelgebruikers

De vrijheid om te reizen, te komen waar je moet zijn, of het nu gaat om winkelen, werken of gewoon plezier maken, is een essentieel onderdeel van het leven. Niemand wil elke dag zijn tijd thuis doorbrengen of gedwongen worden om afhankelijk te zijn van anderen om hen te krijgen waar ze moeten zijn. Een taxi voor rolstoelgebruikers kan hierbij helpen.

 

Wat is een rolstoeltaxi?

 

 

Rolstoeltaxi’s zijn voertuigen die zijn aangepast voor rolstoelen, personenauto’s, minibussen of omgebouwde kleine bestelwagens. Ze hebben een oprit of passagierslift om de rolstoelgebruiker te helpen in het voertuig te stappen, wat veel gemakkelijker is dan van een rolstoel naar een autostoeltje te gaan en de rolstoel uit elkaar te halen voor de reis. Omdat rolstoelen zorgvuldig zijn ontworpen om een ​​gehandicapte persoon te ondersteunen, stellen rolstoeltaxi’s mensen met een handicap in staat om in de positie te blijven die het beste is voor hun lichaam en houding.

 

Taxi voor rolstoelgebruikers: wanneer gebruiken?

 

 

Voor veel rolstoelgebruikers lijkt het idee om naar een onbekende plek te reizen, ergens buiten hun normale routine, in eerste instantie misschien intimiderend, maar dat hoeft niet zo te zijn.

 

Een zorgvuldige planning van uw reis is essentieel. Lees vooraf zoveel mogelijk over de route die je gaat nemen en zorg dat de hele route voor jou of de rolstoelgebruiker toegankelijk is.

 

Voor veel reizen is reizen met de bus of trein misschien wel de beste optie en ook nog eens het voordeligst. Veel stations zijn rolstoelvriendelijk en volledig toegankelijk voor mensen met een handicap. Er zijn echter gevallen waarin reizen met de trein of bus geen praktische optie is, voor een deel of de hele reis. Er is misschien geen betrouwbaar openbaar vervoer dat dicht bij uw bestemming stopt, of de reis kan zo lang zijn dat het onpraktisch is. In deze omstandigheden is een rolstoeltaxi de beste oplossing om uw bestemming te bereiken.

 

Waar moet je op letten?

 

 

Sommige rolstoeltaxi’s bieden alleen vervoer met de rolstoelgebruiker zijwaarts gericht, wat ongemakkelijk kan zijn en ook kan leiden tot evenwichtsproblemen. Als u dit wilt vermijden, is het belangrijk dat u uw taxirit van tevoren plant en niet afhankelijk bent van een geschikt voertuig wanneer u deze nodig heeft.

 

Bel zo snel mogelijk het taxibedrijf van uw keuze om uw wensen te bespreken. Het is handig om alle relevante informatie bij de hand te hebben wanneer u belt, zodat u later niet hoeft terug te bellen om details te bevestigen.

https://www.mobility4all.be/