Toppubli
Image default
Dieren

Wat zijn hondenfietskarren?

Als baasje van een trouwe viervoeter wil je dat je hond gelukkig is. Je moet er namelijk zelf voor zorgen dat je hond gezond blijft en plezier heeft. Een hond heeft vooral plezier als deze altijd bij je kan blijven. Honden zijn namelijk hele loyale huisdieren en vinden en niet leuk om alleen achtergelaten te worden. Maar wat doe je nu als je van plan bent om een fietstocht te maken? Hondenfietskarren zijn hiervoor ideaal en op deze manier kun je je hond gewoon meenemen. Ook is het ideaal als je hond geen lange afstanden kan lopen naast de fiets. Met hondenfietskarren kun je honden overal mee naartoe nemen zonder problemen. Wat zijn de redenen waarom je een hondenfietskar kunt gebruiken? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Reden 1: Je hond kan niet meer goed lopen

Als je trouwe viervoeter niet meer goed naast de fiets kan lopen kan dit gevaarlijk zijn voor je hond. Zo kan hij weglopen van de fiets en jou van de fiets aftrekken. Ook kan de hond tegen de fiets aan lopen en is de kans groot dat je valt. Als je hond dit niet meer goed kan, of als het niet meer mogelijk is, is het verstandig om hondenfietskarren te gebruiken. Let wel op, want je hond moet wennen aan de kar. Je kunt er eventueel persoonlijke spullen van de hond inleggen, zodat de hond sneller eraan went.

Reden 2: Te heet asfalt

Het asfalt kan super heet worden in de zomermaanden en hoge temperaturen bereiken.  Dit is ook te heet voor honden om op te lopen. Honden hebben namelijk gevoelige pootjes, die snel last kunnen krijgen van te heet asfalt. Ook om deze reden is het handig om een hondenfietskar te hebben, waarin je gemakkelijk de hond kunt vervoeren. Daarnaast hebben over het algemeen niet alle honden veel beweging nodig en kun je deze hier ook in vervoeren.

Reden 3: Oude honden

Als een hond heel oud is, is de kans groot dat er veel mankeert aan de hond. Waarschijnlijk heeft de hond slechte gewrichten en zorgt dit ervoor dat de hond verkeerd loopt. De hond kan hierdoor niet naast de fiets lopen en daarom is het handig om ook hiervoor de kar te gebruiken. Ook is het handig voor jonge honden die nog niet goed kunnen lopen, deze kunnen moeilijker lange afstanden afleggen als je aan het fietsen bent.