Toppubli
Image default
Bedrijven

De voor- en nadelen van een persoonlijke lening

Voordat u de voor- en nadelen van persoonlijke leningen beoordeelt, is het handig om te weten wat een persoonlijke lening precies is en wat de kenmerken ervan zijn.

Een persoonlijke lening, ook wel PL genoemd, verwijst naar een lening die het volledige bedrag onmiddellijk op uw rekening stort. Persoonlijke leningen hebben een vaste looptijd, waardoor u van tevoren precies weet hoe lang u aan de lening vastzit. Hierdoor weet u dus ook precies hoelang u dient te betalen, waardoor u uiteindelijk niet voor verassingen komt te staan.

Voordelen en nadelen

Elk type lening heeft zo zijn voor- en nadelen, persoonlijke leningen dus ook. Een persoonlijke lening afsluiten is niet ingewikkeld en wordt vaak gebruikt voor verschillende projecten. Denk hierbij aan de aanschaf van een auto, het betalen van een studie, het bekostigen van een huwelijk en het mogelijk maken van een verre reis. Daarnaast zijn er nog veel meer doeleinden voor het afsluiten van een lening. Om u hiermee te helpen hebben wij hieronder alle voor- en nadelen van persoonlijke leningen op een rijtje gezet. Zo weet u of persoonlijke leningen voor u interessant zijn.

Voordelen

Een persoonlijke lening heeft een vaste rente, een vaste looptijd en een vaste aflossing. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor verassingen te staan. Deze bedragen kunnen niet hoger worden en aan de hand hiervan kunt u eenvoudig berekeningen maken. Als alles volgens het regelement gaat is de volledige lening afbetaald aan het einde van de lening. Hierdoor heeft u zekerheid over de aflossing en de vaste maandlasten. Een persoonlijke lening is heel geschikt voor mensen die een stok achter de deur nodig hebben om elke maand netjes de aflossing te betalen.

Nadelen

Een persoonlijke lening is niet flexibel. Het is niet mogelijk om de lening te verhogen nadat de lening is afgesloten. Hierdoor moet je goed van te voren nadenken over welke lening je precies wilt. De meeste mensen doen daarom van te voren hun krediet berekenen. Hierdoor weten ze beter waar ze aan toen zijn. Dit is voor u ook aangeraden.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/simulatie/bereken-online-uw-lening-op-afbetaling/