Toppubli
Image default
Bedrijven

Een zwangere kat

De dag breekt aan. Ik word wakker met mijn lieve kat naast me. Mijn kat haar naam is Mila. Mila is nu al een hele tijd zwanger. Binnenkort heb ik er dus wel kittens bij. Ik knuffel Mila en stap mijn bed uit. Binnen nu en een week zal zij gaan bevallen zei de dierenarts. Dat is dan ook de reden dat ik deze week thuiswerk. Voor het geval Mila ineens gaat bevallen. Dan wil ik er het liefst wel bij zijn. Op die manier kan ik zorgen dat er zo min mogelijk fout kan gaan.

Het vergt veel werk

Iedereen waarschuwt me wel over kittens. Want kittens zijn natuurlijk wel een hoop werk. Elke dag hoor ik wel: “u moet goed zorgen voor de kittens eh” of “u kunt die kittens niet alleen laten eh” maar de meest bekende opmerking is toch wel “kittens is wel prijzig”. Maar dat wist ik allemaal al. Ik ben namelijk online gaan zoeken wat er nou eigenlijk allemaal nodig is.

Waar moet je dan aan denken?

Zo zag ik op medpets wat voor voer, benodigheden, zerzoring, speelgoed en melk ik nodig had. Ook kwam erbij kijken dat u de kittens moet ontvlooien en ontwormen. En de kittens kunnen bij het begin natuurlijk nog niet zo veel. Een kitten heeft dan ook bepaalde voeding nodig wanneer de moederkat niet voor haar kittens kan zorgen. Ook zijn er vaccinaties nodig tegen kattenziekte en niesziekte. Op deze manier blijven de kittens gezond. Wanneer ze nog ouder zijn krijgen ze dan nog een vaccinatie om zo het afweersysteem up to date gehouden.

Eentje hou ik zelf

Nu is het de vraag wanneer de kittens gaan komen. Elke dag kijk ik even hoe het met de kat gaat en ook heb ik al een plek gemaakt speciaal voor de kat en de kittens. Op deze manier kunnen de kittens niet rondkruipen en hebben ze een veilig plekje bij de moeder. Tot ik natuurlijk de kittens een nieuw thuis kan geven. Ik weet dat een paar vrienden van mij wel een kitten willen dus ik heb in ieder geval plek waar de kittens dan kunnen verblijven. Zelf wil ik ook een kitten houden. Dat lijkt me wel leuk om er eentje hier te houden. Maar natuurlijk is nog maar de vraag hoeveel kittens er zullen komen.

Gelukkig mocht ik thuis werken

Gelukkig mocht ik van mijn werk thuis werken en begrepen ze alles ook volledig. Anders was het allemaal een stuk moeilijker. Nu kan ik en hard aan het werk en voor mijn zwangere kat zorgen.