Toppubli
Image default
Bedrijven

Goed brandweermateriaal is een belangrijk onderdeel van een brandweeruitrusting

Indien u een brand zo goed en zo snel mogelijk onder controle wilt krijgen, is het belangrijk dat u gebruikmaakt van uitstekend brandweermateriaal. Zo heeft u een optimale ervaring tijdens het blussen en kunt u de brand ook snel onder controle krijgen. Zo kunt u alle betrokkenen zo goed mogelijk helpen en lopen u en uw collega’s zo weinig mogelijk gevaar om ook slachtoffer te worden van de brand. Wanneer uzelf slachtoffer wordt, moeten uw collega’s immers iemand extra redden en zijn ze ook met minder om andere slachtoffers te helpen.

Iedereen verdient de beste hulp

Bij een brand is iedereen gebaat bij het dragen van goed en beschermend brandweermateriaal. Brandweerlui zullen minder vatbaar zijn voor het vuur en de rookontwikkeling en de slachtoffers die zich in de brand bevinden zullen makkelijker gered worden, waardoor ze meer kans op overleven hebben. Een andere handige toepassing bij branden van de klasse A, dat wil zeggen branden met vaste en niet smeltende stoffen, is FREEGEN. Dat is een soort schuim dat fluorvrij en biologisch afbreekbaar is. Daarom is het ook heel nuttig bij natuurbranden. FREEGEN is goed tegen branden met hout en na de brand kan het verteerd worden door de natuur zodat er geen blijvende schade ontstaat van het blussen. Zo kan het leven in de natuur snel weer hervatten en kan de natuur zichzelf snel weer opbouwen. Bij een woningbrand kan FREEGEN ook goed helpen, doordat het schuim een ondoordringbare laag vormt bovenop het vuur, waardoor dat geen zuurstof meer krijgt en het sneller zal uitdoven.

Gebruik enkel professioneel materiaal

Bij het blussen van een brand is het heel belangrijk om professioneel brandweermateriaal te gebruiken. Zo kan de brand het snelste geblust worden en zijn alle betrokkenen goed bestand tegen het vuur en de rookontwikkeling ervan. Goede apparatuur en materiaal kunt u vinden bij Belgian Fire Safety. Op hun website belgianfiresafety.com vindt u alle benodigdheden om een brand te controleren en te blussen.