Toppubli
Image default
Hobby en vrije tijd

Elke voetbalclub zoals RSC Anderlecht stuurt een persbericht de wereld in

Om de buitenwereld een beetje inkijk te geven in een voetbalclub, publiceert een club zoals Anderlecht een persbericht. Zo is iedereen op de hoogte van het juiste nieuws en is het ook gedaan met speculeren. Een persbericht kan heel onverwacht komen, maar ook heel verwacht, zoals wanneer Anderlecht een transfer zou afronden. Tegen dat dat persbericht verstuurd wordt, zullen er al heel veel geruchten de revue gepasseerd zijn en zal iedereen al wel iets opgevangen hebben van het nieuws. Dan dient een persbericht enkel om het nieuws officieel te maken.

Nieuws wordt pas officieel na een persbericht

Zonder officieel persbericht mag je er niet van uit gaan dat eender welk nieuws dat over Anderlecht gepubliceerd wordt de waarheid is. Over voetbalclubs en hun private zaken wordt heel veel gespeculeerd en gediscussieerd doordat ze zich goed afschermen van de buitenwereld. Ze willen immers niet dat hun concurrenten weten waar ze mee bezig zijn en hen een hak kunnen zetten. Om die reden worden persberichten pas de wereld ingestuurd wanneer het nieuws officieel is. Zo werkt dat ook bij transfers. Op voorhand kunnen er heel veel speculaties zijn waarvan sommige misschien dicht bij de waarheid zitten, maar anderen de bal helemaal misslaan. Er worden vaak ook bedragen genoemd die niet altijd kloppen, en die vaak ook nooit officieel gemaakt worden om de concurrentie in het ongewisse te laten. Wanneer een transfer echter officieel gemaakt is, stuurt een club als Anderlecht een formeel persbericht de wereld in. Dat persbericht kan je dan lezen bij Anderlecht-Online. Zij verzamelen al het nieuws over hun favoriete club.

Laat je niet misleiden

Doordat er op sociale media tegenwoordig zo veel fake news rondgaat, is het belangrijk dat je de juiste berichten leest. Wanneer er een officieel persbericht van Anderlecht zelf gecommuniceerd wordt, kan je ervan uit gaan dat dat wel waarheidsgetrouw is. Het is dus zake om je niet te laten misleiden en enkel de officiƫle communicatie te volgen om enkel juiste informatie te vergaren.

https://www.anderlecht-online.be/nl