Toppubli
Image default
Business

Het importeren van een auto

Geïmporteerde auto’s kunnen erg aantrekkelijk zijn. Bijvoorbeeld als de auto van uw keuze niet in ons land te vinden is. Of als er wordt gezegd dat een geïmporteerde auto veel goedkoper is dan dezelfde auto kopen in Nederland. Maar hoe werkt het importeren van auto’s precies?

 

Het vinden van een auto

Het kan zo zijn dat je zoektocht online begint. Er zijn speciale websites, zo zijn er ook speciale websites voor tweedehandsauto’s. Er wordt aangeraden de reikwijdte van de zoekopdracht te beperken. Als voorbeeld is Duitsland een groot land met een erg groot aanbod. Door de zoekcriteria duidelijk te specificeren is het eenvoudiger om de auto te vinden die je nodig hebt. De volgende stap is telefoneren of mailen. Daarna komt de derde stap: het bekijken van de auto en een proefrit. Tijdens de proefrit zal blijken als je vaardig genoeg bent voor de auto waar je interesse in hebt.

 

De proefrit

De dag is aangebroken. Je gaat voor het eerst rijden in de auto waar je zolang naar het gezocht. Je hebt de auto nog niet gekocht, maar dit avontuur zal er wel voor kunnen zorgen dat je dat doet. Wanneer je voor het eerst een vreemde auto gaat rijden, is het slim om even de tijd te nemen om het uit te proberen. Stel de stoel in, verstel de binnen- en buitenspiegel en doe je gordel om. Daarna start je de auto. Je kan ongeveer een kwartier gaan rijden in de buurt. Deze tijd gebruik je om de auto aan te voelen. Het kan ook goed zijn dat je minder of meer tijd nodig hebt. Wanneer je aan het rijden bent is het verstandig om de koppeling te testen en een paar keer te sturen naar links en rechts. Daarnaast is het goed om te kijken naar de rem. Werkt deze wel goed? Een goedwerkende rem is heel belangrijk om omgevallen te voorkomen. Het gaspedaal is ook belangrijk. Wanneer deze niet goed werkt kom je namelijk ook niet op de plek waar je naartoe wilt! Blijkt tijdens de proefrit dat inparkeren niet zo lekker gaat? Dan installeer je toch gewoon een achteruitkijkcamera set.

Ben je ook klaar met ongelukken? Wees niet te moeilijk en laat een achteruitrijcamera inbouwen.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl