Toppubli
Image default
Business

Je tijd nuttig gebruiken

“Wat moeten we in hemelsnaam doen met al deze tijd?” klinkt het overal in Nederland. Want door de lock down hebben we ineens heel veel tijd gekregen, maar helaas zijn de plekken waar we deze vrije tijd normaal doorbrengen, nu gesloten. Heel veel dingen die we normaal deden, kunnen we tijdens de lock down niet meer doen. We moeten dus heel creatief worden om toch onze tijd op een leuke of nuttige manier te besteden.

Hoe onderhoud je bijvoorbeeld contact met je vrienden en familie die je nu niet face to face kunt zien? Gelukkig hebben we tegenwoordig skype en andere vormen van beeldbellen om dit te kunnen doen, maar vooral veel ouderen krijgen dit niet voor elkaar. Contact met hen kan je bijvoorbeeld onderhouden door te bellen. Of stuur eens een keertje een kaartje. Daar zullen ze ook erg blij mee zijn.

Daarnaast hebben we nu ook heel veel tijd om nuttig te besteden. Bijvoorbeeld door iets nieuws te leren. Bestel een interessant informatieboek over een onderwerp dat jou aantrekt. Dan leer je wat in deze tijd, waar je voor de rest van je leven iets aan hebt. Ook kun je online lessen volgen. Bijvoorbeeld van de Amerikaanse universiteit Yale. Daar hebben ze nu een gratis lessenpakket in psycholoog voor wie daar gebruik van wilt maken.

Maar ook kun je deze tijd gebruiken om lekker te klussen. Met dit weer is het bijvoorbeeld heerlijk om even naar buiten te gaan en daar te gaan werken. Ga bijvoorbeeld de schutting verven. Dan doe je iets waardoor je tuin mooier wordt, maar ook iets waarbij je lekker actief bent. En je hebt er nog jaren profijt van. De verf bestellen kan ook heel eenvoudig. Dit kan gewoon online. Dan hoef je niet de bouwmarkt in, en loop je dus minder kans besmet te raken met het virus.

https://www.moosefarg.nl/