Toppubli
Image default
Business

Uiterlijk is minder belangrijk dan we denken

Het hebben van een goed uiterlijk vindt iedereen belangrijk, steeds meer mensen besteden daarom ook meer en meer aandacht aan het uiterlijk. Kleding is een manier om je uit te drukken. Maar door kleding komen ook stereotypes, terwijl dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. Daarnaast zijn er nog tal van manieren om je als persoon uit te drukken zoals in het genre van muziek, de manier waarop je je haar draagt, hoe je je opmaakt als vrouw, wat je lifestyle is en waar je je in het dagelijkse leven mee bezig houdt. Alle activiteiten die we doen en hoe we eruit zien, definieert ons als mensen en worden daardoor in hokjes geplaatst. Bijvoorbeeld een meisje die alleen maar roze draagt zal wel een echt meisjes-meisje zijn, of een jongen die veel leert en leest zal wel een nerd zijn. Dit soort dingen zijn typerend, maar wellicht wel helemaal onwaar.

Iedereen weet dat het toch wel een soort van belachelijk is hoe we naar anderen kijken, maar het lijkt ons toch te boeien en uit te maken hoe we eruitzien, hoe andere mensen ons zien. Want zeg nou zelf dames, je wil niet de man van je leven tegen komen zonder dat je je haar goed hebt zitten en je geen make up op hebt, tenminste dat zegt iedereen. De eerste indruk wil je dus goed doen, en daarvoor sloven we ons iedere dag weer uit om er zo uit te zien zoals we denken dat men ons wil zien.

Als dames onzeker zijn over het lichaam, dan willen ze hier vaak maar al te graag drastisch iets aan doen. Hierbij kan je denken aan plastische chirurgie zoals fillers en botox, maar ook een borstvergroting in Nederland laten uitvoeren of een ooglidcorrectie bovenoogleden. We willen natuurlijk niet per definitie zeggen dat dit soort ingrepen slecht zijn, je moet doen waar je je goed bij voelt. Toch is het wel belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je het voor je zelf moet doen en niet voor de anderen of de maatschappij omdat zij een ideaal beeld hebben van hoe je er uit moet zien want dat is vaak niet eens realistisch.

http://faceland.nl/plastische-chirurgie/