Toppubli
Image default
Business

Veranderingen binnen het transport

Door de jaren heen zijn er veel innovaties geweest op het gebied van transport van goederen. Het gehele proces van het transport gaat namelijk steeds sneller. Dit hebben we mede te danken aan de technologische ontwikkelingen die op dit gebied hebben plaatsgevonden. Zo moest vroeger alles te voet gedaan worden. Vanaf het vertrekken van het distributiecentrum totdat het bij de ontvanger thuis is. Dit kostte uiteraard erg veel werk en het duurde dan ook heel lang. Toch werden er langzaamaan steeds meer dingen gebruikt om producten sneller te kunnen vervoeren. In het begin waren dit vooral paarden. Later kwamen hier ook dingen als fietsen, boten, auto’s en uiteindelijk zelfs vliegtuigen bij. Met behulp van deze transportmiddelen gaat het gehele proces tegenwoordig een stuk sneller. 

 

Dat dingen tegenwoordig sneller worden getransporteerd, betekent niet dat dit gelijk ook efficiënter gaat. Zo komt het soms nog steeds voor dat producten namaak zijn of op een andere manier niet goed, of dat er een verkeerde hoeveelheid afgeleverd wordt. Ook deze problemen zullen binnen nu en korte tijd verminderen. Er is namelijk een nieuwe technologie, de blockchain, welke ervoor zorgt dat dit probleem geminimaliseerd wordt. Bedrijven kunnen er dan dus vanuit gaan dat alle producten echt zijn en dat er geen namaak meer tussen zit. De distributie van goederen wordt bijgehouden door middel van blockchain. Hierdoor gaat het gehele proces een stuk makkelijker en ook efficiënter. Bedrijven kunnen dan bijvoorbeeld kapitaal inzetten op dingen die nodig zijn, in plaats van op dingen die eigenlijk overbodig zijn. 

 

Ieder transportbedrijf regelt zulk soort zaken op zijn eigen manier, maar dit is een technologie welke overal toegepast kan worden. Waar we nu vaak al niet langer dan een dag of drie op ons pakket hoeven te wachten, is die wachttijd in de toekomst misschien wel nog korter. Met alle nieuwe technologie die eraan komt is het misschien zelfs mogelijk om je order de dag zelf nog in huis te hebben.