Toppubli
Image default
Business

Welke maatregelen kunt u treffen tegen inbraak?

 

Inbraak komt helaas maar al te vaak voor. Aan de hand van recente cijfers is er wel een daling te zien. Dit komt met name door de verbetering van voorlichting en de ondersteunende rol van de overheid. In dit artikel gaan wij in op welke maatregelen u kunt treffen tegen inbraak.

Daarnaast kan het, onlangs alle voorbereiding, dat het toch zo ver is dat er wordt ingebroken. In dat geval is het goed om te weten welke stappen u kunt nemen om zo snel mogelijk weer de beveiliging in orde te maken. Er zijn genoeg beveiligingsbedrijven die u kunnen helpen met het opzetten van een doordacht systeem. Ook de slotenmaker speelt hierin een belangrijke rol.

Inbraak preventie

De makkelijkste manier is om psychologisch de inbreker af te schrikken. Het gaat erom dat een potentiële crimineel uw huis niet eens als optie beschouwt om in te breken. Hoe kan dit? Door diverse preventieve middelen zoals camerasystemen of verlichting wordt de brug groter voor een kwaadwillend persoon om uw huis uit kiezen als doelwit.

Daarnaast kunt u denken aan het in huis nemen van een hond, deze zijn alert en zullen dikwijls actief worden op het moment dat er iemand het huis probeert binnen te dringen. Wanneer u op vakantie gaat is het wijs om een verlichtingsregelaar te nemen. Hiermee kunt u op gezette tijden de lampen aan en uit doen, helemaal vanuit het buitenland. Zodoende lijkt het huis permanent bewoond.

Inbraak herstel

Is het kwaad al geschied en zit u te kampen met een geforceerde deur? Schakel meteen een slotenmakersbedrijf in! Zij kunnen u direct helpen met het vervangen of het repareren van de sloten evenals het plaatsen van noodglas indien dat nodig is.

Nadat het directe gevaar geweken is kijken zij naar de stand van zaken. Hoe ziet de buurt eruit? Hoe veilig is uw woning ten opzichte van de rest? Is het tralies voor de ramen nodig of heeft u meer aan cameratoezicht? Dit soort vraagstukken kunt u samen met een slotenexpert oppakken om de beveiliging van uw huis op peil te trekken tegen inbraak.