Toppubli
Image default
Business

www.webcamcovers.nl

Een webcam cover wordt ons nieuwste wapen in de strijd tegen hackers en andere vormen van cybercrime. Als IT bedrijf moet je constant op je hoede zijn voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied cybercrime. Ons verdienmodel bestaat ondere andere uit het adviseren van andere bedrijven op het gebied van cybersecurity. Dat is een alsmaar groeiende bedrijfstak waar enorm veel geld in omgaat. Het internet herbergt ontzettend veel gevaren, maar dat levert ons ook meer werk op. In feite is er sprake van een constante digitale wapenwedloop. Die wapenwedloop is een strijd tussen internetcriminelen, zoals hackers aan de ene kant, en veiligheidsdiensten en IT bedrijven aan de andere kant. Het is het eeuwig durende kat-en muis spel waarbij het speelveld is verplaatst naar de digitale wereld. Het komt zelfs voor, dat hackers die ontmaskerd worden, later worden aangenomen bij IT bedrijven, banken of veiligheidsdiensten, waarbij ze de goede zaak dienen. Er is een probleem wat we de laatste tijd steeds vaker zien. Bij laptops en smartphones van klanten treffen we geregeld malware aan die de camera in feite heeft gegijzeld. Op deze manier kunnen hackers continu meekijken via de camera van je laptop, zelfs als deze uit lijkt te staan. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je constant wordt bespied via de camera van je laptop. Het is een gigantische inbreuk op je privacy. Vooral inbrekers schijnen dol te zijn op deze methode. Zo kan men zien wat er allemaal te halen valt op een kantoor of in een woning. Men kan ook in de gaten houden wanneer iedereen verdwenen is, zodat er ongestoord geroofd en geplunderd kan worden. Een webcam cover beschermt je tegen dit soort ellende. Met een webcam cover hoe je niet bang te zijn dat je wordt bespied. Als IT bedrijf raden wij onze klanten aan om een webcam cover te gebruiken.

Voel je veilig met een webcam cover

Met een webcam cover kan je je veilig voelen, en weten dat je niet wordt bespied. Met een webcam cover bestrijd je enkel een symptoom, maar voorkom je wel een hoop ellende. Je moet in de eerste plaats zorgen dat een hacker geen toegang weet te krijgen tot een laptop. Met een webcam cover voorkom je dat niet.

Utopie

Als IT bedrijf adviseren wij onze klanten om een webcam cover aan te schaffen. Een webcam cover is een simpele, effectieve en goedkope oplossing voor een complex probleem. Een webcam cover is niet direct wat een klant van zou verwachten bij een advies tegen cybercrime. Echter is het een utopie om te denken dat je een computer 100% veilig is tegen hackers.