Toppubli
Image default
Business

Detachering is vaak de oplossing

Op dit moment staat de arbeidsmarkt op zijn kop. In ieder geval in vergelijking met pakweg 3 jaar terug. Was er toen nog sprake van een hoge werkloosheid, is dat werkloosheidscijfer nu drastisch terug gelopen. Dat is goed nieuws voor mensen die werk zoeken en iets minder goed nieuws voor bedrijven die op zoek zijn naar personeel. Als bedrijf of organisatie kan je natuurlijk op zoek gaan naar alternatieve wervingsmethoden en dat wordt alom gedaan. Er wordt zo veel en intensief gezocht dat sommige mensen hun profiel tijdelijk van LinkedIn hebben gehaald. Simpelweg omdat zich te veel vragende werkgevers aandienen. Maar welke effectieve mogelijkheden blijven er dan over voor een werkgever? Het antwoord: detachering.

Het detacheringsbureau werkt goed, hard en effectief

Soms is een antwoord eenvoudiger te vinden dan gedacht. Een detacheringsbureau beschikt namelijk altijd over goed geschoold personeel. Mensen die bewust kiezen voor een detacheringsconstructie en gemotiveerd zijn om de volgende klus aan te pakken. Nog een voordeel is dat alle risico’s bij bijvoorbeeld ziekte of onverwachts niet goed functioneren liggen bij het detacheringsbureau. Net als de administratieve- en personele aangelegenheden. Als opdrachtgever heb je feitelijk het gemak in handen. Het enige waar u als bedrijf rekening mee moet houden is dat een gedetacheerde soms wat duurder kan zijn dan uw vaste personeel. Maar daarmee heeft u wel flexibiliteit in huis!

In dienst bij het detacheringsbureau

Een detacheringsbureau is een op zichzelf staande werkgever. De gedetacheerde komt in dienst bij het bureau en heeft voor alle arbeidsrechtelijke zaken met het bureau te maken. Je bent als gedetacheerde een actieve werknemer die continu in beeld is. Door deze band heb je ook echt het idee met een werkgever te maken te hebben. En toch doe je je werk bij een ander. Feitelijk is er sprake van een driehoeksverhouding waarmee goede communicatie en openheid erg belangrijk is.

https://www.vacaturebouw.nl