Toppubli
Image default
Business

Een verlovingsring voor mijn budget

Na veel wikken en wegen heeft u eindelijk besloten om uw partner ten huwelijk te vragen met een prachtige diamanten verlovingsring. Maar waar moet u op letten? En waar kunt u zulke ringen kopen?

Diamanten duurste edelstenen op aarde?

Als u denkt aan een diamanten ring dat schrikt dat waarschijnlijk gelijk af. Diamanten zijn toch een van de duurste edelstenen op aarde? Dat is ook zo, maar net als bij bijvoorbeeld auto’s, zijn ook verlovingsringen beschikbaar in allerlei budgetten, zo zijn er altijd wel verlovingsringen te vinden die binnen uw budget passen.

Prijsbepalers verlovingsring

Er zijn in het algemeen vier factoren die onder andere de prijs van de verlovingsring bepalen. Ten eerste de slijpvorm van de diamant. Dit bepaalt hoe de steen het licht weerkaatst, hoe mooier de fonkeling des te duurder de diamant en dus de ring. Ook de kleur speelt een grote rol. Diamanten komen voor in veel kleuren en de ene kleur is zeldzamer dan de ander. In de regel geldt hoe witter de diamant, des te waardevoller de steen. Als derde speelt ook de helderheid mee. Een diamant heeft kleine insluitsels, deze kunnen het licht tegen houden. Hoe groter deze insluitsels, des te doffer de diamant eruitziet en dat verlaagt de waarde. Als de diamant kleine insluitsels heeft is deze dus perfecter en meer waard. Als laatste speelt het gewicht een belangrijke rol. Het gewicht van een diamant geeft men weer in karaat. Vaak wordt het gewicht van diamanten aangeduid in punten, zo is een karaat gelijk aan 100 punten. 50 punten is dan weer 0.50 ct.

 

Als u op zoek bent naar verlovingsringen binnen uw budget, kunt u het beste een kijkje nemen bij DiamantenDeals. Hier wordt u door het proces van het vinden en kopen van verlovingsringen begeleid met duidelijk en eerlijke advies om er zo voor te zorgen dat uw verlovingsringen uw en uw partners persoonlijke stijl en smaak weerspiegelt. Dankzij advies op maat zult u altijd tevreden zijn met uw aankoop.