Toppubli
Image default
Business

Software voor alle administratie van personeel

Voor een ondernemer die zijn eigen bedrijf wil oprichten, is het zoeken van het juiste personeel erg belangrijk. Een bekwaam personeelsbestand opbouwen heeft dan ook veel aandacht nodig. Daarbij moet er gefocust worden op de vereisten voor de functies die de nieuwe werknemers zullen uitvoeren en op naar wat voor personen de ondernemer op zoek is. Een goede voorbereiding hierop is essentieel. 

Om de werving te starten kan je verschillende opties overwegen, ga je langs bij een wervingsbureau of ga je zelf de werving verzorgen, ga je de werving doen via je eigen website of op vacaturewebsites en tegenwoordig wordt er ook vaak gebruik gemaakt van sociale media om de vacatures te verspreiden denk bijvoorbeeld aan LinkedIn dat is uitgegroeid tot een groot professioneel netwerk. Voor dit proces kan je gebruik maken van werving en selectie software. Deze software is een handig hulpmiddel bij het kiezen van nieuwe werknemers, het laat toe om alle gegevens van sollicitanten overzichtelijk te bewaren, sollicitatie gesprekken in te plannen, kwaliteiten, opmerkingen en andere info over de sollicitanten bij te houden en zo de juiste matches te zoeken voor jouw bedrijf. Via de software kan je sollicitanten ook snel en eenvoudig contacteren. 

Eens je het juiste personeel gevonden hebt, zijn er andere dingen waar je rekening mee moet houden: de administratie van hun contracten, de verwerking van de salarissen en het bijhouden van de gewerkte uren per werknemer. Ook voor deze administratie zijn er handige software programma’s ter beschikbaar. Een voorbeeld voor het bijhouden van werkuren is de urenregistratie app. In dit online portaal kunnen werkuren makkelijk ingegeven worden per werknemer, de software zorgt meteen voor de volledige verwerking ervan. In de app kan de werkgever op elke moment van de dag een up-to-date overzicht bekijken, kleine veranderingen of aanpassingen uitvoeren of een individueel overzicht verzenden per werknemer.

https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home