Toppubli
Image default
Business

Geef je huis een andere uitstraling

Rieten daken zorgen voor een hele nieuwe uitstraling voor het huis of gebouw. Je kan natuurlijk ook gewoon je schuur in de achtertuin voorzien van een rieten dak. Het hoeft niet altijd op een villa of alleenstaand huis. Daken worden al eeuwen lang voorzien van een rieten bedekking. Alleen was het vroeger juist een goedkope vorm van dakbedekking en is het nu wat exclusiever geworden. Daarnaast is de kwaliteit ervan ook flink vooruit gegaan. Een rieten dak isoleert net zo goed of vaak beter dan en dakpannen bedekking.

 

Een belangrijke vraag is altijd: wat kost een rieten dak? Er zijn namelijk veel kosten verbonden aan het leggen van een rieten dak. Daarnaast zal het ook elke dertig tot veertig jaar vervangen moeten worden. Het is niet voor niets dat ze het een investering voor het leven noemen. De duur dat het riet mee gaat is afhankelijk van het soort riet dat gebruikt is. Er zijn gevallen geweest waar een rieten dak vijftig jaar is meegegaan. Daarnaast kan het ook zijn dat het na twintig jaar al vervangen moet worden. Fijner riet moet vaak eerder vervangen worden. Het geeft vaak wel een mooiere uitstraling.

 

Om de levensduur van een rieten dak te kunnen verlengen is het verstandig preventief te onderhouden. Je wilt de renovatie zo lang mogelijk kunnen uitstellen. Zo wil je bijvoorbeeld je daken goed beschermen tegen algen of mos. Algen kunnen zich snel verspreiden als ze eenmaal gevestigd zijn op het dak, dat moet dan zo snel mogelijk bestreden worden. Daarnaast horen er niet veel bomen rondom het huis te staan. De schaduw heeft namelijk een negatieve invloed op de levensduur van een rieten dak.

 

Als laatste is een rieten dak net zo brandveilig als een pannendak. Dit komt omdat rieten daken gemaakt worden op een gesloten onderconstructie. Vroeger was de constructie altijd open. Nu kan een brand minder makkelijk om zich heen grijpen.

http://www.rietwerk.nl/rieten-daken