Toppubli
Image default
Business

Genieten in eigen tuin

De zomertijd begint er weer aan te komen en dit betekent dus ook dat het mooie weer het land in gaat komen. Voorlopig, op het moment van schrijven, gaan de terrassen nog niet open en dus moeten we het heft maar zelf in handen gaan nemen. Hoe lekker is het wel niet om ’s avonds met een wijntje nog even onder het afdakje te gaan zitten in de tuin. Dat klinkt natuurlijk ideaal, maar wat als je nou helemaal geen dergelijk afdakje in je tuin hebt? Dan moet je vooral verder lezen, want deze blog gaat jou daarbij helpen.

Het bouwen van een afdakje

Een afdak bouwen dat als verlenging bevestigd zit aan het huis of juist aan het einde van de tuin waar het in contact staat met de schutting, het kan allemaal. Nu kun je misschien denken dat dit allemaal veel te ingewikkeld is om het zelf te doen maar niets is zeker waar. Tegenwoordig is er zoveel informatie te vinden op het internet, ook hoe je een dergelijk afdakje moet bouwen in een tuin. Zolang de instructies goed worden opgevolgd en veiligheid voorop staat dan hoeft hier helemaal geen professioneel bedrijf voor worden ingeschakeld. En dat scheelt enorm veel in de kosten natuurlijk.

Wat heb je allemaal nodig?

Let wel op of er geen eventuele vergunning nodig is voordat je start met het bouwen. Als er een vergunning nodig is dan moet deze worden aangevraagd bij de gemeente. Daarnaast is het handig om te inventariseren in welke spullen er allemaal nodig zijn. Uiteraard zal je hout nodig hebben en is het bijvoorbeeld handig om woodies schroeven kopen. Deze schroeven, ook wel woodies ultimate genoemd, kunnen prima gebruikt worden bij het bouwen van een afdakje. Er moet van tevoren natuurlijk wel zorgvuldig research gedaan worden, omdat alle situaties anders zijn. Kies daarom altijd voor de veilige optie, zodat je er later geen spijt van zal krijgen. Zodra het afdakje eenmaal is gebouwd wordt het genieten geblazen deze zomer.