Toppubli
Image default
Business

Het perfecte ochtendritueel voor zodra je wakker bent

Het perfecte ochtendritueel voor zodra je wakker bent

Hoe start jij de ochtend? De meeste mensen hebben geen standaard routine na het opstaan. Toch is het volgens de burgers die dat wel hebben een aanrader. In hun beleving brengt het namelijk veel rust om je ochtend netjes in te delen zodat je je dag zorgeloos kunt beginnen. Maar wat zijn dan de beste dingen die je kunt doen voordat je de televisie of radio aanzet bij het ontbijt? 

Mediteer

Liefhebbers van een vast ochtendritueel geven aan dat je de dag bet best begint nadat je hebt gemediteerd. Volgens hen is het goed om elke ochtend eerst even een paar minuten jezelf in het hier en nu te brengen. Dat kan door goed te letten op je ademhaling en de geluiden om je heen rustig waar te nemen.

 

Blijf rustig

Nadat je hebt gemediteerd is het niet de bedoeling om meteen te beginnen aan je drukke werk of studiedag. Het is dan juist goed om de rust er in te houden. Dat kan je doen door bijvoorbeeld een boek te lezen of door een radio luisteren. Bij dat laatste is het wel belangrijk om te kiezen voor een kanaal met rustgevend muziek.

 

Maar wat doe je na het mediteren en het lezen van een boek of het beluisteren van rustgevende muziek? Dan kun je volgens de liefhebbers van een vast ochtendritueel het best wat frisse lucht gaan scheppen voordat je aan het ontbijt begint. Vooral in deze pandemie vergeten veel mensen hoe belangrijk het is om je even naar buiten te gaan in de ochtend.

 

Lang niet iedereen heeft een ochtendritueel. De meeste mensen staan op, douchen, ontbijten en beginnen daarna meteen aan hun werk of studiedag. Toch weet de minderheid die dat wel heeft het bijna zeker: een ochtendritueel zorgt ervoor dat je je dag zorgeloos begint.

 

 

https://www.radioguide.fm/