Toppubli
Image default
Business

Het verschil tussen een detacheringsbureau en een uitzendbureau

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden als het er om gaat om personeel in te huren. Zo komen begrippen als uitzendbureau en detacheringsbureau naar voren. Allemaal nogal verwarrend als je niet helemaal weet hoe het in elkaar zit. Want wat is nou het voordeel van een detacheringsbureau ten opzichte van een ”standaard” uitzendbureau? En wat houdt detachering eigenlijk in?

Verschillen tussen uitzendbureau en detacheringsbureau

In tegenstelling tot een uitzendbureau waar het er vaak op is gericht een uitzendkracht maar voor tijdelijk in te huren, richt een detacheringsbureau zich op krachten voor langere termijn. Dit kan zelfs om jaren gaan. Als je op zoek bent naar een specialist die veel ervaring en kennis heeft dan huur je vaker iemand in via een detacheringsbureau. Het voordeel is dat je hierbij iemand hebt die al veel van zijn werk afweet en die je niet meer zoveel hoeft in te werken. Een ander groot verschil is dat bij een uitzendbureau je op flexible basis werkt. Dit is natuurlijk heel prettig voor beide partijen. Zo kan je als een werknemer/werkgever niet bevalt, gemakkelijker opzeggen. Echter heeft dit ook tot gevolg dat een uitzendkracht zich vaak niet zo betrokken bij een bedrijf voelt als de andere medewerker. Bij een detacheringskracht is dit al een heel ander verhaal. Hier wordt namelijk van tevoren vastgelegd wanneer en hoelang er gewerkt wordt. Dit stimuleert de onderlinge betrokkenheid. Ook kan dit ervoor zorgen dat een detacheringskracht met een idee komt waarop andere medewerkers niet zo snel zouden zijn gekomen.

Wat betekent detachering?

Detacheren betekent letterlijk: het inhuren van werknemers aan een een derde partij. ” Het klinkt hetzelfde als bij een uitzendbureau maar dat is het niet. Een uitzendbureau heeft zowel vaste mensen in dienst als mensen die naar andere bedrijven ‘uitgezonden’ worden. Een detacheringsbureau heeft alleen maar eigen mensen in dienst. Dit kost natuurlijk wat meer maar daarvoor heb je wel een goede vak kracht die wat van zijn werk begrijpt.

https://www.vacaturebouw.nl/