Toppubli
Image default
Business

Voordelen en prijzen van een schuifpoort

Een schuifpoort kent meerdere voordelen maar ook meerdere prijzen. Doordat er verschillende materialen kunnen worden gebruikt om een schuifpoort te maken, verschillen de prijzen soms ook flink. In dit artikel lees je de voordelen en de prijzen van een schuifpoort. Nadat je dit artikel hebt gelezen weet je dus of een schuifpoort bij je past en of deze ook in je budget past.

 

Voordelen van een schuifpoort

Een schuifpoort dient natuurlijk als doorgang in je hekwerk en moet tegelijkertijd ook onbevoegden buiten houden. Een van de grote voordelen van een schuifpoort ten opzichte van een draaipoort is dat de deur of deuren niet naar binnen of buiten open gaan maar dat die naar de zijkant wegschuift. Dit zorgt ervoor dat er direct achter de poort al een auto kan worden geparkeerd of iets anders kan worden geplaatst.

 

Een ander voordeel is dat een schuifpoort in veel verschillende ontwerpen te verkrijgen is. Ga je voor hout, metaal of een combinatie hiervan? Het is allemaal mogelijk. Een schuifpoort die geautomatiseerd is kan je ook zeer gemakkelijk openen door een druk op te knop, of als deze is uitgerust met een gsm-module met een belletje.

 

Prijzen van een schuifpoort

De prijs van een schuifpoort kan erg uiteenlopen. Dit komt dat een simpele metalen schuifpoort een stuk duurder is dan een ontwerp met het beste hardhout. Een houten schuifpoort van drie meter breed en een meter hoog heeft een prijs tussen de €2.200 en €4.500.

 

Bij de metalen versie kan je ook nog kiezen of een verzinkte poort genoeg is of dat je deze ook graag wil laten coaten. Een schuifpoort die alleen verzinkt met dezelfde eerder genoemde afmetingen kost tussen de €965 en €1.800. Wil je een poort die gecoat is dan ben je tussen de €1.450 en €2.000 kwijt. Dit is nog steeds een stuk lager dan een houten poort.

 

Wil je van alle gemakken voorzien zijn en je poort laten automatiseren dan ben je nog eens tussen de €4.000 en €5.500 kwijt, afhankelijk van de manier van automatiseren.