Toppubli
Image default
Business

Waarom zou ik veranderen van energieleverancier?

 

Sinds 1 juli 2004 is de energiemarkt in Nederland vrijgegeven. De prijsconcurrentie tussen energiemaatschappijen is hierdoor flink bevorderd en de consument heeft vele malen meer keuzevrijheid. Waar je voorheen jaren en jaren vastlag bij dezelfde partij, is het nu zeer gemakkelijk om ieder jaar over te stappen naar een nieuwe maatschappij, afhankelijk van de actie die zijn op dat moment hanteren. Als je zelf kunt beslissen op welke partij je overstapt, is het goed om een stukje achtergrond te weten. We hebben voor je op een rij gezet waarom je zou moeten overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij.

Dezelfde stroom

Allereerst maakt iedereen in de buurt gebruik van dezelfde stroom. Ongeacht of jouw stroom wordt opgewekt via windmolens of via een andere weg, de stroom komt binnen op hetzelfde netwerk. In Nederland is namelijk per gebied een vaste netwerkbeheerder. Dit is bovendien de partij die jouw meter komt controleren, niet jouw energieleverancier. Bovendien wordt alle energie opgewekt in dezelfde fabrieken en komt het binnen op hetzelfde netwerk. De Essent stroom is dus dezelfde stroom als de Nuon stroom.

Bovendien is groene stroom ook niet altijd echt groene stroom. In werkelijkheid is slechts een fractie van de stroom die je binnenkrijgt ook echt op een milieuverantwoorde manier opgewekt. In dit filmpje legt Arjen Lubach op geheel eigen wijze uit hoe dit systeem in zijn werk gaat.

What’s in it for me?

Nu je weet dat het toch niet uitmaakt welke energiemaatschappij je kiest, kun je beter gebruikmaken van de actuele Energie Acties. Wat te denken van bijvoorbeeld een gratis tablet bij het overstappen naar een nieuwe leverancier. Bekijk het actuele aanbod via Energie Acties. Deze partij staat in nauw contact met diverse leveranciers, waardoor zij ten alle tijden een actueel aanbod van de tablet acties kunnen bieden. Wil je weten wat er voor jou mogelijk is? Klik de link hierboven aan en bekijk de mogelijkheden!